Judith van der Weele, Lisbeth Igrulm Rønhovde, Kingsford Siayor og Anita Skorgan er blant dem som har takket ja til å bidra under BVO-dagene i november.
BVO-dagene tar form – her er noen av dem du møter
27. og 28. november går årets utgave av BVO-dagene av stabelen. Allerede er om lag 150 deltakere påmeldt. – Økt kompetanse kan redde liv. Derfor er dette noe av det viktigste vi kan gjøre for barnehagene og de ansatte der, sier utviklingsleder Kari Vold Jensen i PBL, som leder arbeidet med Barnas verneombud.
Publisert:
Gjennom satsingen Barnas Verneombud (BVO) tar PBL mål av seg å gi ansatte i kommunale og private barnehager kompetanse for å se og hjelpe sårbare barn.
Arbeidet gjøres på flere områder, blant annet et nettbasert opplæringsprogram som er gratis tilgjengelig for alle kommunale og private barnehager i hele landet.
700 deltakere i fjor
I fjor høst ble konferansen BVO-dagene for første gang gjennomført, med totalt mer enn 700 deltakere.
Nå forbereder arrangørene en ny runde med faglig påfyll om sårbare barn i barnehagen. Arrangementet går av stabelen i Oslo kongressenter 27. og 28. november. Også i år er det mulig å delta enten digitalt eller fysisk. Og allerede er om lag 150 deltakere påmeldt.
BVO-dagene er en todagers konferanse med anerkjente og dyktige foredragsholdere.
I år vil første dag i sin helhet være viet temaet vold og seksuelle overgrep mot barn. Dag to omhandler mobbing i barnehagen og barn med behov for spesiell tilrettelegging.
– I tillegg til gode og reflekterte foredrag fra dyktige fagfolk, får vi også møter med kjente mennesker som forteller sine personlige og sterke historier på en måte som berører alle som hører dem. Så dette kommer til å bli en konferanse du ikke har lyst til å gå glipp av, sier utviklingsleder Kari Vold Jensen.
Dyktige fagfolk og sterke historier
Programmet for konferansen er ikke helt ferdig, men ganske mye er klart. Her er noen av dem du kommer til å møte på BVO-dagene:
Kingsford ble uteksaminert fra Nord Universitet (tidligere HiNT) i 2009 og har etter endt utdanning vært aktuell i diverse produksjoner på skjerm og scene.
Han har vært tilknyttet blant annet Trøndelag Teater og Nationaltheatret. I 2022 mottok oppsetningen Superkid, skrevet og spilt av Kingsford selv, Heddaprisen.
Under BVO-dagene skal han vise en miniversjon av Superkid, historien om hans egen oppvekst i en familie sterkt preget av vold. Forestillingen er beskrevet som «et spark til et system som ikke funker. Men også en hyllest til de som stiller opp, når alle andre ser en annen vei.»
Etter forestillingen vil han delta i en samtale om temaer som står helt sentralt for arbeidet til Barnas Verneombud.
Judith van der Weele er psykologspesialist, fagbokforfatter og sakkyndig. Hun er oppvokst i Asia og Nederland og har vært pådriver i utvikling av traumebevissttenkning og kultursensitiv praksis. I de senere år har kompetanseutvikling fokusert på barneverntjenesten.
Boken «Analyse i komplekse barnevernssaker» fra 2021 brukes nå på høyskoler og universitetsutdanninger over hele landet. I dette foredraget vil hun fokusere på hvordan majoritetens oppdragelse, perspektiver på lykke, på kjærlighet og omsorg former vår forståelse av minoriteters praksis.
Lisbeth Iglum Rønhovde har embetseksamen i spesialpedagogikk fra Universitetet i Oslo og har lang yrkeserfaring blant annet fra arbeid som lærer, spesialpedagog og pedagogisk-psykologisk rådgiver.
Rønhovde er en mye brukt foredragsholder landet rundt og vekker begeistring med sin praktiske tilnærming til fagstoffet.
I foredraget vil Rønhovde, med teori og praktiske eksempler, belyse bakenforliggende forhold som kan forklare utfordrende atferd og sette begrepene konsentrasjon og impulskontroll inn i en sammenheng. Hovedfokus vil være på god håndtering av barn som av ulike grunner utfordrer med sin atferd.
Anita Skorgan er en artist og låtskriver vi har hatt gleden av å kjenne gjennom svært mange år.
Anita er også mor til to flotte tvillingjenter som begge er svært funksjonshemmede.
Det har nærmest blitt en klisje at kampen mot systemet er en hardere prøvelse enn det å være forelder til barn med tunge omsorgsbehov. Like fullt er det slik hun opplever det når hun blir fullstendig avhengig av hjelp og støtte utenfra for å klare omsorgen for de multifunksjonshemmede tvillingene og for å mestre sitt nye liv.
I foredraget forteller hun sin sterke historie, og underveis får vi høre Anitas personlige musikkinnslag som emosjonelt utdyper og farger det hele.
For alle barnehager
Satsingen Barnas Verneombud er etablert av PBL, men retter seg mot alle private og kommunale barnehager i Norge. BVO har som mål å gi deg som jobber i barnehage økt kompetanse for å se og hjelpe sårbare barn, og da spesielt innenfor følgende fagområder:
Vold, alvorlig omsorgssvikt og seksuelle overgrep mot barn
Barnehagemiljø, mobbing og krenkelser
Barn med behov for spesiell tilrettelegging
På BVO-dagene kan du enten delta fysisk eller digitalt. Fysisk deltakelse koster kr 1.390,-, mens digital deltakelse koster kr 890,-.