Mellom 250 og 300 barnehageledere fra hele landet deltok på årets utgave av PBL Lederkonferanse i Stormen konserthus i Bodø.
Gjennom tre dager fikk ledere fra PBLs medlemsbarnehager faglig og sosialt påfyll gjennom et variert og sterkt program som inneholdt alt fra gripende historier fra virkeligheten, til foredrag skreddersydd for ledere i barnehagesektoren og innslag til inspirasjon eller ren underholdning for deltakerne.
To av foredragene ble etter avtale med foredragsholderne filmet og er nå tilgjengelig gratis for alle på PBLs digitale kursplattform PBL Campus:
Lynkurs i stressmestring
Elin Akre Trønnes er høyskolelektor ved Institutt for ledelse og organisasjon på BI, har en master i ledelse og organisasjonspsykologi, og bakgrunn innen management consulting, HR og karriereveiledning.
Hennes foredrag heter «Lynkurs i stressmestring på 1-2-3!»
Om foredraget skrev PBL følgende i programmet for lederkonferansen:
Stress er noe vi alle har et forhold til. Men hva som stresser oss, og hvordan vi reagerer på stress, kan variere veldig. Uansett hva jobben din går ut på og hvilken rolle du har, er sjansen stor for at du og dine medarbeidere opplever stress i hverdagen. Er dette nødvendigvis negativt? Hvor går i så fall grensen for når stressnivået blir et problem? Med bakgrunn i forskningsmodeller for stress får du i dette foredraget en hands-on og interaktiv steg-for-steg oppskrift på hvordan bli bedre på stressmestring i din hverdag:
- Hva stresser deg – og hvorfor?
- Hvordan reagerer du på stress?
- Hvilke strategier kan du ta i bruk allerede i dag for å redusere helseskadelig stress?
Se foredraget her
Omsorgstretthet i et lederperspektiv
Didrik Hægeland er tidligere leder ved Alternativ til Vold i Drammen, og er nå leder for spiseforstyrrelsesteamet ved Lovisenberg DPS. I løpet av 20 år som psykolog i krevende saker og veileder for yngre psykologer, har Hægeland utviklet en særlig interesse og kompetanse innen feltet omsorgstretthet.
– Omsorgstretthet er en psykologisk reaksjon blant hjelpere eller mennesker i omsorgsyrker som kjenner at hjelperrollen begynner å få noen konsekvenser for deres mentale helse og fungering, sier Hægeland.
Dette er kompliserte psykologiske prosesser som Hægeland klarer å formidle på en lettfattelig måte.